piatok 21. júla 2017

Kostelecký ani Lipták na Európskych hrách o medaily strieľať nebudú

"Bolo to náročné. V utorok to bolo lepšie, dnes sa podmienky zhoršili. Čakali sme, že výsledky budú horšie a vďaka tomu bude možné sa do finále dostať na nižší výsledok. Myslel som si ale, že to zvládnem lepšie, "povedal Kostelecký, ktorý nakoniec trafil 119 zo 125 terčov.

Medzi šesticu najlepších v trapu neprešiel ani druhý Čech Jiří Lipták, ktorý minul ešte o dva terče viac. "Prvý deň nebol výsledok zase tak zlý, chcelo to potvrdiť, ustáť to a prebojovať sa do bojov o medaily. Bohužiaľ to nevyšlo. Konečný nástrel 117 je sklamanie, "uviedol Lipták.

Šampión z Pekingu Kostelecký ešte v poslednom piatom kole držal nádej na semifinále, posledný dve rany ale pokazil, ostatní súperi naopak zastrieľal lepšie. V konečnom poradí tak obsadia 17.miesto, Lipták skončil dvadsiaty druhý.

Vo vzduchovej pištoli bol postup do osemčlennom finále nad sily osemnásťročnej Terezy Přibáňové, v kvalifikácii bola osemnásta. Rovnaké miesto obsadil medzi mužmi Jindřich Dubový, ktorý tak v bojoch o medaily tiež chýbal.

"Spokojný nie som, ambície som mal väčšiu. Mám ale problémy v streleckej technike, ktoré som potreboval vyriešiť a očividne sa to nepodarilo. Urobil som moc chýb, za ktoré som draho zaplatil, "povedal Dubový, ktorého ešte v Baku čakajú dva štarty.

Do osemfinále prešla stolný tenistka Renata Balážová po výhre 4: 2 nad Španielka čínskeho pôvodu Šen Len-fej . Naopak skúsená Iveta Vacenovská vo 2.kole podľahla v siedmich setoch Španělce Galii Dvořáková.

Do vyraďovacích bojov plážových volejbalistiek postúpili oba české páry. Karolína Řeháčková s Eliškou Galovia po prehratom prvom sete otočili výsl edok proti domácemu páru Julija Karimovová, Raquel Ferreiraová a pripísali si druhé víťazstvo. Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou síce prehrali 1: 2 s talianskou dvojicou Laura Giombiniová, Giulie Totiová, ale aj jediná výhra v skupine im na postup stačila.Do ďalších bojov postúpili z tretieho miesta až na pomer lôpt.

"Síce sme dnes prehrali, ale myslím, že sme zahrali najlepší zápas a nemáme sa vôbec za čo hanbiť," povedala Žolnerčíková, ktorá krátko po dueli ešte netušila, či pre nich turnaj nekončí.

"chceli sme skončiť minimálne na druhom mieste, ale v utorok sa nám nedarilo a celý deň sme nehrali, ako by sme chceli. Dnes sme si svojím výkonom určite zlepšili náladu, samy sebe sme ukázali, že sme ten šport nezabudli a stále vieme hrať pekne. Vyrovnane aj s takými tímami, čo tu má Taliansko.Bohužiaľ v druhom sete aj tajbrejku sme urobili viac chýb, ale to sa stáva, "uviedla Jakub� �ová.

Víťazne začali turnaj plážových volejbalistov Robert Kufa s Janom Dumka aj Přemysl Kubala s Janom Hadrava.

Naopak sa súťaží sa rozlúčil boxer Vít Kráľ, ktorého v prvom zápase vybodoval Fin Dmitri Tretyak. Gymnasti Naim Ashhab a Martin Pelc nepostúpili z kvalifikácie skokov na trampolíne.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára